Bakverket

Hembakat bröd i SoFo, med frukost som serveras hela dagen. Bakverket har nominerats till tidningen Dagens Nyheters åtråvärda pris Gyllene Draken i kategorien för caféer och tidningen har även tilldelat bageriet äran att vara Stockholms bästa frukost plats. Så det är mycket populärt och ofta trångt – så kom hit i tid. Ett sådant trevligt bageri skulle jag alltid besöka igen. Frukosten är läcker och inte alltför dyr så du behöver inte ordna tusenlappar för att ta en frukost här på Bakverket. Det är ganska liten plats kom inte för sent. Fantastiska bröd och fantastiska frukost val. Som vi redan nämnt så är det mycket trångt så försök här när det öppnas eller 1 timme efter att det öppnas. Här hittar du också mycket bra bakverk för avhämtning.bakverket

Café Bakverket är ett mycket mysigt café med lite bättre mat- och bakambitioner än vad ett normalt café i Stockholm brukar ha. Här hittar du roliga bakverk som bland annat biskvier med något så ovanligt som citron, aprikos och tryffel och en klassiker som mazariner hittar du här med topping av tosca och pumpafrön. Caféets lokal är ganska omysig, men vi tycker verkligen om deras enorma frukost. Men det är inte helt billigt (120:-) men då får man å andra sidan smaka på flera olika, smaskiga grejer också. Bakverken är mumsiga, men lokalen är opersonlig och intetsägande, personalen är lite seg ibland. Kan av en del uppfattas som lite överskattat ställe.

Men trots allt är detta ett mycket mysigt litet café med något så ovanligt som en fransk känsla. Frukosten med varierade hembakade bröd, marmelad och lemonad är mycket bra. En annan ovanlig sak är att frukosten kan köpas ända fram till halv fem på eftermiddagen!