Café Pazzo

Café PazzoCafé Pazzo är en ett mysigt café och en lunchrestaurang som ligger mycket centralt i Gävle. Detta på Drottninggatan 6. I och med att Drottninggatan är stadens stora shoppinggata är det lätt att ta en paus i shoppingen och njuta av ett härligt lugn på café Pazzo.

Caféet startade år 2009 och har sedan dess både utvecklats och förändrats över tid. Idag har de både ett stort utbud av caféverksamhet och enklare måltider. Det framförallt stället har blivit känt för är inredningen. Går det att kombinera mysig stämning med modern inredning? Ja uppenbarligen. Det är öppet och stort men upplevs ändå mysigt och litet. Med cafébaren i mitten blir det också en något annorlunda uppdelning av rummet. Från ena hållet serveras caféprodukter och på andra sidan serveras maten. Här ifrån kan man även se rakt in i köket där allt från stora kastruller och ett knivset glänser och visar på kockens kreativitet.

Caféet

Det är två saker som står högt i kurs för Pazzo. Det är fairtrade och ekologiskt. Detta speglar sig tydligt i utbudet och detta än mer på cafédelen än restaurangen. Detta just eftersom det är lättare att hitta ekologiska varor till bakverk än till alla måltider.

Alla kaffesorter är bryggda på bönor som är märkta fairtrade så det både smakar och känns gott.

Restaurangen

Med tanke på caféets namn är det inte så oväntat att det är italiensk inriktning. Pasta och pizza dominerar på menyn. Men då av lite högre kvalité än vad man kan förvänta sig på en klassisk pizzeria.

Pizza var något de satte upp på menyn 2012 och succén var direkt. Sedan dess har utbudet breddats och idag är det ett av Gävles mest kända ställen att äta pizza på när det kommer till de bättre kvalitéerna.

Under lunchtid finns även en stor salladsbuffé där gästerna kan välja fritt hur de vill kombinera sin sallad.