Caféer i Barcelona

Barcelona har en mängd caféer, restauranger och tapasbarer som är väl värda att besöka! Det spelar ingen roll om du vill äta frukost, brunch, fika, lunch eller lättare kvällsmål. Barcelona har något som passar alla och här kan du boka hotell i Barcelona! Här tipsar vi om ett par ställen som är värda att besöka, oavsett om du är ute efter en god kopp kaffe, eller kanske en munsbit att äta!

Brunch & Cake

ett eller flera caféer i BarcelonaBrunch & Cake ligger på C/Enric Granados, 19 och Passeig Joan de Borbó, 5. Det finns alltså två att välja mellan och båda har öppet mellan 09-22. Detta är det superhippa brunchstället, med färska juicer och enorma frukosttallrikar! Se till att vara ute i god tid, då detta är välbesökta ställen!

Bodevici

Bodevici ligger på Calle Torrijos 21 och är ett glasscafé. Här görs glassen av ekologiska produkter och minimalt med socker. Glassarna smakar ljuvligt, med smak av choklad, frukt och annat. Detta café ligger precis vid ett torg, så det går att köpa med sig en strut eller en bägare för att sedan sätta sigpå en av parkbänkarna för att njuta av solen.

Mama’s Café

Mama’s Café hittar du på Carrer de Torrijos, 26 och detta är ett av få barnvänliga ställen i Barcelona. Här kan du äta brunch, eller fika med något gott. Caféet har en mysig innergård, med blommor och grönt där du kan sitta och njuta av ditt kaffe i lugn och ro.

Jaime Beriestein

Jaime Beriestein finns på Calle Pau Claris 167 och är ett riktigt mysigt café! Här är det vackra konstverk på väggarna, fina kaffekoppar och smarriga bakverk! Mitt i caféet finns det även en blomsteraffär!

Café Cosmo

Café Cosmo ligger på Carrer de Enric Granados, 3 och är ett café och konstgalleri i ett! Du sitter och fikar i en riktigt skön avslappnad miljö och dessutom finns det hyllor med böcker och tidningar att läsa om du vill.

El Magnífico

El Magnífico som ligger på Carrer de Argenteria, 64 är inget café, men då det är Barcelonas äldsta kaffehandlare, så är det värt att nämnas! De serverar kaffe i en mängd tänkbara och otänkbara sorter. Varför inte ta med en mugg och sätt dig på en bänk i närheten på Passeig del El Born.

Café Adonis

Café Adonis återfinns på Carrer de Bailèn, 188 och är en plats med en lång och anrik historia. Här kan du hitta det perfekta hörnet för att avnjuta ett glas vin, en god kopp kaffe eller vad du nu är sugen på.

Missa inte att äta tapas!

Ett måste att nämna här, är att det i Barcelona finns en tapasbar nästan överallt. Detta är ett annat sätt att ”fika” på och bör upplevas minst en gång per resa. Bland alla tapasbarer som finns så testa gärna på La Esquinica, Morryssom, Cuines Santa Caterina eller Cachitos.