Handgjord Moccamaster

Kaffe är en av världens mest populära drycker. Att dricka kaffe har blivit ett socialt möte såväl som en dryck vi gärna tar med oss på språng. Det finns idag en rad olika kaffesorter och olika rostningar av bönorna. Lägg där till att det finns en mängd olika sätt att tillreda kaffet på. Moccamaster är en handgjord kaffebryggare som har tillverkats i över 40 år. Företaget startades först hemma i garaget med en vision om att tillverka den bryggare som kan brygga världens godaste kaffe. När Gerard C Smith tyckt sig uppnått detta gick han vidare med andra detaljer. Alla bryggare och bryggelement är handgjorda och monteras för hand. Visionen är att producera en säker produkt som kunden helt kan lita på. Oavsett vilken bryggare du väljer så kan du vara trygg med din maskin. Besök Moccamasters hemsida för att se deras modeller.

Idag har kaffebryggaren utöver att brygga gott kaffe också blivit en inredningsdetalj. Att dricka kaffe och ha en exklusiv bryggare tyder på status och god kännedom om drycken. Vissa väljer att själva mala kaffet före bryggningen för att få ut smaken av färskt kaffe. Men man ska inte glömma att alla kaffemaskiner kräver regelbundet underhåll i form av rengöring och avkalkning för att kaffet ska smaka så bra som möjligt.

Klassisk design och retrostil är på väg att bli populärt igen. Detta märks även på kaffebryggarna som görs i färger och modeller som efterliknar 40- tal fram till 70- tal. Med tillhörande färger och former.

Inredning av kök

Det finns många olika stilar att välja i ett kök. Gemensamt för de flesta är att gärna satsa lite extra på förvaringsmöjligheter. Just när det kommer till förvaring finns mycket att önska och utrymmena brukar snabbt fyllas med prylar. Att välja en snygg kaffebryggare och sätta den i centrum av köket där den kan dra blickarna till sig är ett bra sätt att visa sin stil.

Även genom att välja köksinredning och lampor med en viss form framhäver känslan i köket. En bra idé är att komplettera köksinredningen med snygga lampor som tål rök, ånga och värme. Ett kök är en arbetsplats som vi ofta använder och därför är det viktigt att vi har en bra belysning så att ögonen orkar med. Ett bra alternativ kan vara att fästa spotlights mitt i taket och rikta dem mot arbetsytorna så som exempelvis diskbänk, spis och avlastningsytor. Det är också viktigt att tänka på att vi rör oss mycket i köket så lamporna bör hänga ås pass högt att alla kan röra sig fritt.

När det kommer till val av armaturer så finns det mycket inspiration att få på nätet. Ofta är det också billigare att handla över nätet än i en fysisk butik så det kan löna sig att kolla upp ett par olika ställen innan man slår till.