Kaffekvarnstest

KaffekvarnstestAtt lägga mer tid på att köpa en bra kaffekvarn är ett fenomen som har ökat i takt med att svenskarnas kaffeintresse bara växer och växer. Väljer man rätt kaffekvarn kan det förbättra smaken av kaffet, samtidigt som det ökar bekvämligheten när man brygger det.

Här är två exempel på prisvärda och högt kvalitativa kaffekvarnar.

Orite Ceramic Burr (manuell)

Den här manuella kaffekvarnen faller väl i smaken hos många som har testat den. Flera kunder har lovordat den för sin hållbarhet och enkelhet kombinerat med ett bra pris.

Att hitta en prisvärd manuell kaffekvarn är inte alltid lätt – men den här anses av många vara både billig och högpresterande. Bland egenskaperna hittar man bland annat:

  • Rostfritt stål
  • Reglage för grövre eller finare malningar
  • Enkel design som kan användas av alla
  • Är lätt att ta med sig – lämpar sig väl för utomhusgrillningen eller campingen med andra ord.

Dessa egenskaper är några man alltid kan hålla utkik efter när man är på jakt efter en bra kaffekvarn. För många är det till exempel viktigt att den är just portabel.

Bodum Bistro Electric Burr (elektrisk)

Även den här kaffekvarnen har högt anseende av många tyckare och kunder runt om i världen. Den här är, till skillnad från den som nämns ovan, elektrisk.

Bland egenskaperna kan man bland annat se dessa:

  • 14 stycken olika lägen för hur fint eller grovt den maler.
  • Finns tillgänglig i många olika färger så att man kan matcha köksinredningen.

Framför allt den senare punkten är viktig för många när det kommer till valet av kaffekvarn. Förutom att den gör bra kaffe vill ju de allra flesta att den också ska se bra ut.

Förutom att välja en bra kaffekvarn är det naturligtvis viktigt att välja bra kaffe. Populära märken i Sverige är bland annat Gevalia, Arvid Nordquist och Löfbergs Lila.