Kutterkonfekt

KutterkonfektEn del caféer väljer att ha en speciell inriktning och detta kan med lätthet sägas om Marsipangården i Trosa. Som namnet avslöjar är det marsipan som verkligen dominerar och de som älskar bakverk tillverkade av marsipan kan med stark rekommendation gå hit.

Kutterkonfekt finns i Trosa, Stockholm och Dragsmark. Dessutom kan de som bara vill ha konfekten beställa den på nätet. Men de flesta av gästerna stannar kvar en stund på caféet vilket beror på den sköna miljö som här erbjuds.

Mysig miljö

Marsipangården är ett café som bjuder på mer än bara fantastiska bakverk. De har verkligen lyckats med att lyfta fram en härlig sekelskiftesmiljö som både skapar lugn och ro samt intresse för de handgjorda bakverken. Under sommarmånaderna är det även möjligt att sitta utomhus på innergården. Barnen kan leka i en sandlåda medan de vuxna njuter av sommarvindarna i utemöblerna under ett träd.

Lär dig mer

Är du själv intresserad av att göra marsipanrosor eller lära dig om hur man kan kavla marsipanlock? I så fall är det bara att anmäla sig till någon av de kurser som genomförs på Kutterkonfekt. Utöver det har de även några enkla steg-för-steg guider på hemsidan där man exempelvis kan lära sig hur man gör en marsipananka eller en påskhare. Men ta tid och gör det flera gånger. Man blir knappast lika duktig som de som jobbar på caféet bara genom att följa en tydlig instruktion.

Utöver marsipankurser har de även pralintillverkning och kurser inom detta. Detta både på längre kurser och enstaka tillfällen. Om man vill gå på ett enstaka tillfälle krävs det att det är minst 10 personer som kommer. Kursen pågår då i cirka 2,5 timme. Här får då deltagarna prova på att jobb med chokladbad, spritsa (Ett tips är att testa en s.k. dekorsprits). Men även göra marsipanfigurer (om tiden räcker till) . Sen avslutas allt med en trevlig frågestund. Självklart kommer man även få smaka på bakverken. Sist men inte minst skapas en fin presentask att bära hem allt i.

Välkommen in.