Välja termosmugg

termosmuggaDet är flera faktorer som avgör om kaffet blir gott eller inte. Allt från hur det bryggs till vilken sorts kaffe som används vid bryggningen. Men sen handlar det även om att hålla det varmt till det ska drickas. Vid val av termosmugg (se utbud på termosmugg.com) kan följande rekommenderas:

  • Tänk på storleken

Försök att köpa en termosmugg i den storlek som passar dig. Det handlar inte bara om att få med sig rätt mängd kaffe utan även att kaffet hålls varmare i en liten termos än om det är lite kaffe i en stor termos.

  • Undvik termomuggen

Det är stor skillnad på termomugg och termosmugg. Även om leverantörerna ibland blandar ihop dessa ord. Termomugg är en mugg som håller värmen bättre. Men långt från lika bra som en termos. En termomugg kan exempelvis vara uppbyggd av ett tjockare porslin medan termosen ofta är ett dubbelt skal med luft mellan som bevarar värmen betydligt bättre

  • Munstycket

Det kan se snyggt ut med ett kort munstycke i metall. Men detta gör att munstycket snabbt blir mycket varmt. Välj ett med plastmunstycke eller i alla fall kortare metallmunstycke. En del har istället ett litet lock som tas av och sätts på. Kan vara en lösning för att slippa munstycket men det är ändå relativt krångligt att behöva hantera locket.

  • Skruvlock – Absolut

Hur locket fästes på termosmuggen är olika. Många av de billigare modellerna har bara en snäpplock. Det ramlar av betydligt lättare än om det är skruvkork som används. Ska man ha den i bilen eller liknande är skruvlock ett absolut måste.

  • Bottenplatta med gummi

Det är inget måste – men det är en stor fördel om bottenplattan är av gummi. Därmed kommer den inte att halka omkring lika lätt på halkiga underlag.