Wayne´s Coffee

Wayne´s Coffee är en kedja av kaffebarer som finns i Sverige, Norge, Danmark, Estland, Polen, Cypern och Saudiarabien. populärt caféIdag finns det flera olika kaffekedjor som har etablerat sig i Sverige, men när Wayne´s Coffee öppnade sin första kaffebar på Kungsgatan i Stockholm 1994 var det den första i sitt slag i hela Skandinavien. Idag finns de över hela Sverige och har också alltså spridit sitt koncept till många andra länder.

Unik affärsidé och ett unikt koncept

När Wayne´s Coffee startade hade de ett unikt koncept och en unik affärsidé. Tanken bakom Wayne´s Coffee var att de ville ge människor som lever i stadsmiljö en möjlighet att kunna ta en spontan paus i vardagen, för en stunds avkoppling, självbelöning och umgänge. I kaffebarerna hittar man kaffe av Wayne´s eget märke och bakverk från deras eget bageri. De serverar också enklare luncher. De har valt att använda sig av naturliga råvaror av hög kvalitet. Wayne´s Coffee har fokuserat på en blandning av den svenska fikatraditionen, den nordamerikanska bakverkstraditionen och den italienska kaffekulturen.

 

För fikaintresserade både hemma och på stan

Wayne´s Coffee hittar man på många orter både i Sverige och i andra länder. Totalt finns över 100 olika kaffebarer som bär kedjans namn. Wayne´s Coffee vänder sig till den som vill njuta av riktigt gott kaffe och välsmakande bakverk. Vägen till ett gott liv går genom magen och det är inte bara Wayne´s Coffee som har insett detta. Även på nätet finns det gott om mötesplatser för den som är intresserad av mat och drycker. På www.matochdrycker.se finns tips, recept och nyheter från mat- och dryckesvärlden. Där kan man lära sig mer om mat och dryck, inspireras av nya spännande recept och få goda råd och tips för att lyckas bättre i köket. En bra utgångspunkt för alla hemmakockar och hemmabagare.